Tentang London & Lain-lain.

>> Wednesday, February 10, 2010

Ada orang ajak aku ke kota London. Apa buat lawak ke orang tu? Mak mertua aku call pagi tadi tanya balik kelantan ke tak raya cina ni, selamba hippo aku cakap takde bajet. Ini kan lagi nak feeling feeling naik kapal terbang pakai baju sejuk. Rasa macam nak ketuk je kepala orang yang cakap tu. Murah, tambang pergi RM1000+ seorang SAHAJA katanya.

Lepah ni kawe tok kijo takdok pitih nok gi jale jale main salji Da weeehhh... Lo ni kawe breakfast biskut jacob cicah milo jah. Itu pun kawe pow hok opih. Giant ka carrefour ka doh berbule kawe tok jejak. Kawe nok milo ko susu ko gulo ko, kawe inform ke hubby kawe, dio gi la soghe soghe naik moto. Huih untung gitu. Kalu dok, anok jantan kawe masuk vitagen dale troli, anok tino masuk aiskrim, kawe masuk barang pelik-pelik, tambah tambah jadi RM200. Hubby kawe tok reti nak konar, straight ja shoppingnya.

Takpo la. Kalu ado rezeki kawe lepah lepah ni, kawe gi la visit demo. Kalu takdok, kawe just kenang demo dale doa kuikuikui.

11 comments:

Farra 8:38 am  

susahnyer i nk faham kakkk loghatnyer..haha..yolah den pon samo..tak sanggup nak abeh ribu riban naik kapal terbang gi obersea lg..tau2 je la..family dah besau kan..lg tinggi bajet

Ummu Auni Afif 10:57 am  

buka kawe hok ajok demo. aida tingat kat mung nyo. baguih dok sain sain ingat belako. mula2 kawe ngoyat pada mak kawe nak ajak sain. tapi ma kawe kato tak payahlah nyusah aida. jadi kawe ingat kawe ajak sain hok bujang macam kawe jugok. tak dok komitmen sano sini macam demo :P

Farra 1:00 pm  

susahnyer nak pahammm din dongg

ummunaqiha 2:03 pm  

salam tini, kat mana akak nak tengok tudung mcm aini pakai tu???:D

aida 2:04 pm  

kawe ajok mugo tingat ko kakok kito soghe ni. last time ghoyak nok berjimba-jimba di bandung, tapi tok jadi. nih, kalu nok berjimba-jimba with geng of 4, kawe ghaso molek benar lah tu.. mung mai londong + speaking londong.. bilo lagi nok test skill nego tudung pretty modesty di UK.

Ummu Auni Afif 4:07 pm  

hah betui betui betui aida ngoyat tu. boleh bukok kedai real kat UK masa trip nanti. bolehlah demo gi jual tudung real sano nanti. mana tahu, cukup cover tiket satu family demo gi sano nanti.

kawe baghu beli tiket online ni, hah, rm 3.5K return ticket. murah dah ni. kawe duk usha dari marin lagi, duk tanyo sain kerja MAS pun dia kato murah dah. kalau gi MATTA pun dpt harga samo jugok..

alamak, nampak senghupo kawe ajak demo gi hooray hooray je, mesti tok laki demo kato gapolah saing bini aku ni...hahaha *lari****

aida 4:13 pm  

botok palo tok laki kakok kito soghe ni. ajok berjimba-jimba di londong.. aku ghoyak rm 1k pung demo gaghu palo doh.

nih eni, mung ghoyak rm 3.5 k, lagi kakok kesayange bui sebutir, "kene daku dale doamu"

tinidewi 7:36 pm  

wahahaha sori deh lambat kawe buwi komen, kawe miting system requirement pagi pete.

kihkihkih humor bena komen puak-puak demo ni. kawe dok imejin demo kecek kelate campur dengung dengung budu. sampa sini ja deh, takut puak-puak tok make budu tok pahe hihihi. nampok dok Farra gaghu palo dio?

Farra,
Apa salahnya gi jalan-jalan london kalau ada rezeki. Angkut sekali satu batalion tu. Accommodation courtesy by Aida & Co. ^_^

Ummu Naqiha,
Insya allah nanti saya upload gambar ye? Now tak sempat ^_^

aida 8:09 pm  

kak tini, demo tok make budu pehe tuhh.. ceyceycey

y@tipruzz 11:31 am  

aku pehe, walau pon kawe tok make budu. kawe dulu terer kecek kelate maso dajah tigo, pat denge limo dulu...la ni skill kecek kelate kawe abih ile gitu jo nok try kecek pon malu :p

Ummu Auni Afif 3:23 pm  

bakpo gitu nye Ti? rugi tau..meh la kita try praktis sesamo. biar tak ilang cap budu tu, kih kih

  © Free Blogger Templates Skyblue by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP