Kekasih Gelapku.

>> Friday, July 22, 2011

Terus terang cakap, entri ini langsung tidak intelektual apalagi bersifat akademik, dan sudah pasti tak bermanfaat. Kalau sanggup baca, teruskanlah.

Tengah malam begini, sambil-sambil menterjemah, saya pun layanlah lagu Kekasih Gelapku, oleh kumpulan Ungu.



Tsk tsk. Lagu ini diulang berkali-kali, kerana hati saya benar-benar terbuai. Melodinya begitu soothing, dan liriknya buat saya terkenang kekasih gelap yang pernah dicintai separuh mati, iaitu....


Sudah kahwinkah kamu, abang Jerry?

Ya, inilah rahsia yang terpendam sekian lama. Saya fikir, hanya Cik Mad yang tahu (selain tuhan). Dia tidaklah redha sangat saya menduakan dia, apatah lagi kami baru sangat berkahwin masa itu. Tapi, terpaksa layan sajalah sebab bukannya boleh dicapai pun! :-p

Kenapa minat separuh mati? Pertama, lesung pipitnya. Pabila tersenyum, aduhai. Kedua, rambutnya. Gorgeous sangat rambut panjang itu. Padahal, lakonannya agak kayu-kayan [tentulah saya tak mengaku masa itu!].

Sekarang, anak dah tiga, kalau masih teringat kekasih gelap ini lagi, tak tahulah nak cakap apa, kan? Tiada maknanya, diiiikkkkk....

9 comments:

Mynie 11:14 am  

bocor rahsia! hehe :) sy mmg tak kenal siapakah itu.. mintak maap, kak.

tinidewi 1:10 pm  

hehe. Mynie, he is Jerry Yan, the main lead for Meteor Garden, which originates the craze for Asian drama, before the Korean jumped into the bandwagon.

Leila Daniel 11:21 am  

tiniiii i luv him too!!! OMG we hav the same taste???! huahahahha....kayu ke? best je citer meteor garden tu sesuai dgn character dia...he is sooooooooooooooooooooooooo adorable n good looking!! aishhhhhh

tinidewi 3:09 pm  

HAHAHA kau sama gila mcm aku tak? tiap-tiap hari browse internet, baca fasal dia, cari gambar dia, siap masuk mailing list fans lagi hahaha. kekasih gelaplah katakan :-p

Sebenarnya dia kayu. Lakonan dia banyak dikomen oleh native viewers tapi sebab dia comellah sgt bila senyum, peminat ala-ala tutup mata gitu :-p

NoRMa aZurA iSMaiL 11:17 am  

hehehe...nama pun kekasih gelap....

knv 1:10 pm  

tak tercapai dek akalku! :P

ieka 12:32 pm  

F4! hahaha
tak sangka kak tini suka org 'rambut nenas' ni :p

tinidewi 1:24 pm  

'rambut nenas' tu masa dlm meteor garden je. itu pun awal-awal masa jadi bad boy. lepas tu dah jadi gorgeous hehehe.

Anonymous 5:56 am  

Wholesale The North Face Backpacks to steer a publisher to shop for it.Jackets. [url=http://www.tnfcouponsclearance.com/]north face coupons[/url] The North Confront Jackets are also an individual of the most thriving items. [url=http://www.cheapnorthfacejacketsm.com/]north face sale online[/url] But they give the impression that a woman is helpless and vulnerable and they make a convenient deadly weapon.

  © Free Blogger Templates Skyblue by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP