Benak Kabut.

>> Thursday, January 10, 2013


Tanjung Piai, Pontian, hujung benua Asia

terasa
ingin kuberlari ke hujung benua
berdiri di pelantar
memandang ke hadapan
menghirup udara payau
mendengar kesepian
melihat cuma tiga warna
biru
putih
kelabu
dan entah apa di hujung sana berbalam-balam

biar meresap segala kekosongan
ke dalam benakku
yang kabut



Gambar tak depres pula (^_^)

5 comments:

Zuraimah Ismail 3:22 pm  

owh ramai juga yg menjejak tanjung piai ni rupanya...sebelum ni x pernah tau pun kewujudannya...:)

tinidewi 4:38 pm  

tanjung piai is only 30 minutes from our place :-) and if you're looking for real good seafood, this is the place. kalau order sotong goreng tepung, you will be served sotong kecil-kecil comel, which you can see beneath as you walk along the platform, suffice to say, betul-betul fresh!

Smiley 11:35 am  

first time pulak tau tg piai..sbb jarang2 sgt ke johor
nice

tinidewi 11:40 pm  

Tanjung piai is not really promoted domestically. But nature lovers from all over the world comes here to visit it's wetland. Penting katanya for the whole world's ecosystems. Kita je yang tak tau :-)

Zuraimah Ismail 8:48 am  

tu la, tgk pics client pb yg visit tg piai ni nampak cantekkkkk sangat...and x sangka it's mcm internationally famous... :)

  © Free Blogger Templates Skyblue by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP