Hutang oh hutang.

>> Friday, January 29, 2010


Ngeee duitku dah lesap! Tapi takpe. Rasa lega jadi orang yang tidak berhutang ^_^

Hutang rumah yilek. Hutang kereta yilek. Hutang kredit kad lagilah NIL. Lepas ni ai boleh submit surat-surat berkenaan dengan jiwa yang tenang hihi. Tapi kenalah pastikan duit yang dah lesap tu kembali kepada asal. Kalau tak, muka hijau lah cik abangku nak menanggung perbelanjaan mengejut ^_^

Ada hati lagi nak tukar moto baru hihihi. Tapi ada justification OK?

1) Kami terpaksa pindah ke Shah Alam June tahun ini. Suami tak sanggup naik kereta ulang alik Shah Alam-KL. Faham-faham la kan keadaan trafik Federal Highway tu macam mana. Mau berasap kepala beb. So naik motor la jawabnya. Untuk pemanduan jarak jauh yang selesa, perlu upgrade kepada motor yang lebih power daripada kapcai sekarang.

2) Kalau tak pindah SA pun, kena upgrade motor sebab hari-hari kena bayar parking RM7. Mana tahan beb. Nak keluar lebih awal tak boleh sebab sekolah agama Ameer start jam 7.30 pagi. Takkan nak hantar awal sangat.... bahaya untuk keselamatan.

dan yang paling penting:

PEMBONCENG SAIZ XXL kuang kuang kuang.

So kawan-kawan, sila bagi opinion nya motor apa yang sesuai. Requirement:

1) Pemanduan yang selesa.
2) Senang menyelit.
3) Tidak menyebabkan punggung pembonceng :ehem: tinggi menongkah langit :-p

8 comments:

Ummu Auni Afif 11:02 am  

yang, sekarang parking luar tu bukan dah naik jadi RM 10 ke?
anyway, nak nampak macam mamat motor belilah motor kawasaki, yang harganya 30K tu , lol

sesuai untuk penunggang saiz XXL :D

tinidewi 11:56 am  

parking annex masih RM7 [huh maknanya parking annex tu yg paling murah la ye sekarang ni?}

tinidewi 11:58 am  

huih ko bayangkan la aku nak membayar loan kereta pun muka naik hijau, inikan lagi nak beli moto rm30K. kensel. lagi pun, moto mahal sgt, accessories pun kena mahal. jeket kulit, kasut kulit, helmet pun kena yang ala ala mat moto racing. below RM10K OK?

asz 1:55 pm  

Nape pindah SA beb?

ShaFiAti 2:04 pm  

bestnye dah habih hutang..bile la aku nak habih hutang ni..huhuhu

bile habih hutang, baru hidup lebih aman kan..:)

about the motor suggestion, hmm..aku pun kurang pakar...amik cam scooter tu la..amik yg tayar besar sket..so akan stabil utk pembonceng bersaiz XXL..hihih

Farra 7:01 am  

wah wah tahniah da tade utang...yg hebat utang umah pon dah abeh tuuu
same me eveyday baya parking rm7..no choice
ni kene motor kuasa tinggi ni hihi

tinidewi 8:35 am  

asz (i know who u r nyehnyeh),
ahaaa pindah SA sebab external forces. ikutkan hati, malas nak pindah sebenarnya. current home kan ke dah convenient. and the process of moving is not an easy peasy job. tapi, ada request from inlaws to move near to each others. ikutkan je la ^_^

shafiati (sampai skrg tatau mcm mana su boleh jadi shafiati),
dah recommend hari tu vespa besar, jawapan Cik Mat, bontot moto besar sangat, susah nak menyelit katanya.

farra,
hutang rumah ai i.e. rumah lama yang dah langsai. rumah sekarang hutang Cik Mat kuikuikui.

y@tipruzz 12:44 pm  

motor pruzz skang elegan RM6500++, motor idaman dia VTS paling murah dlm 9400 kata dia....tu harga cash.

  © Free Blogger Templates Skyblue by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP