Penulis.

>> Monday, July 11, 2011

Saya agak sedih kalau penulis buku-buku 'keagamaan' ketara sangat menulis kerana duit. Memang duit itu perlu, tetapi biarlah niat menyebarkan ilmu menjadi sebab utama menulis. Duit itu bonus.

3 comments:

knv 12:12 pm  

sapa?

cerciter. so that boleh boikot hahaha!

tinidewi 12:48 pm  

tsk. ni aku monolog sorang. sebab sekarang kan dah banyak 'jadi jutawan dengan menulis'. :-)

Mynie 10:19 am  

kak tini,

entahlah, memang dilema jugak. sebab kalau nak menulis sebagai part-time, dan cari rezeki utama full-time, mungkin tak sempat dia nak kongsikan ilmu dia. sempatlah satu buku setiap dua tiga tahun. in other words, kita pun suka kalau mereka lebih banyak masa untuk menulis. sama juga macam jemput ustaz ceramah, tak bolehlah harap dia beri 'khidmat masyarakat' je all the time.. have to be fair to them jugak, if we need their expertise.

tapi memang pentinglah untuk betulkan niat tu..

  © Free Blogger Templates Skyblue by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP