Baby Maryam dotdotdot?

>> Sunday, September 13, 2009

Kami masih dalam dilema. Apa nama yang sesuai untuk dipadankan dengan Maryam. Mula-mula abahnya mahukan Humaira, yang bermaksud kemerah-merahan. Katanya Rasulullah panggil Saidatina Aishah dengan panggilan Humaira. Sesuai dengan Baby Maryam sebab dia memang kemerah-merahan.


Kemudian, abahnya bertukar fikiran. Maryam Humaira tak kena la pulak katanya. Tsk tsk apa-apa je la. Mama ikutkan je. Tapi sampai ke la ni dia tak propose nama apa yang dia nak.

Ngee... memandangkan hidung Baby Maryam agak prominent dan glaring terletak di wajahnya yang kecil itu, apa ye nama yang bermaksud Si Hidung Jambu?


Marilah kita buat poll. Sila bantu kami buat pilihan ye?

Maryam Humaira
Maryam Sumayya
Maryam Safiyya
Maryam Damia
Maryam Si Hidung Jambu

Update: Tambah satu lagi option --> Maryam Fareeda [ala-ala nama artis wahahaha]

Thanks peep!

19 comments:

Anonymous 3:39 pm  

congrats kak tini,saya suka nama maryam safiyya,=)

aza_idyllix 3:53 pm  

vote for Maryam Safiyya...

CIda 4:10 pm  

vote for mariam sumayya

Lynn 6:49 pm  

Yes, I like Maryam Safiyya too :)

the author 12:31 am  

Maryam Hana...
haha, tak masuk senarai
-najah-

Ummu Auni Afif 8:36 am  

panggil maryam sahaja pun ok :)
satu nama sahaja
teringat sahabat kata, the only nama perempuan dalam alquran
and he named his first child as maryam. tak ada nama kedua etc

aida 9:08 am  

maryam humaira...

Cikha 9:08 am  

Vote for maryam safiyya.. Lembut bunyinya..

Farra 10:09 am  

vote for maryam shj

Nida 10:54 am  

congrats Tini! X leh nak vote sbb dok di saudi..tiehee..hee..hee.. Vote for Maryam only..

Nida 10:54 am  

congrats Tini! X leh nak vote sbb dok di saudi..tiehee..hee..hee.. Vote for Maryam only..

tinidewi 10:58 am  

Ehem.

Maryam sahaja tak boleh. Konsep nama anak2 perempuan kami ialah bersempena nama nenek. Nenek sebelah mama, Fatimah. Nenek sebelah abah, Maryam. So kalo letak seketul je namanya, haru haru org konfius ni panggil nenek ke cucu?

So kekdahnya, kena dua ketul jugak la namanya.

K.Najah,
I love Maryam Hannah too, termasuk juga dlm option hari tu but dah ada anak abang nama Hannan.

Safiyya pon mcm kena rejek sebab dah ada anak kakak nama Sofia.

Pening pening. Esok dah kena register dah sebab nak balik kampung. Lambat karang kena denda RM50. Rugi woooo RM50.

Tyha 3:10 pm  

Maryam Zulaikha...ok x kekekekeke...out- of topic..;)

y@tipruzz 10:17 pm  

sy suke maryam humaira

ummu Masyitah 9:47 pm  

assalamualaikum
salam ziarah dan salam taaruf
hmm. kalau saya, saya setuju Tyha punya cadangan..Maryam Zulaikha..
tak pun Maryam safiyya..

Manggapintu 11:02 am  

tini, tahniah on the new born maryam. liza vote maryam safiyya.

YUZIE AMIR 2:02 pm  

Apa kata kalo Maryam Aisyah??

ShaFiAti 1:28 pm  

vote for maryam humaira...dah lambat gamaknyer vote aku ni yer tini..heheh

Anonymous 2:51 pm  

Maryam Haseena or Maryam Jameela

  © Free Blogger Templates Skyblue by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP