Dan Pemenangnya.....

>> Monday, September 21, 2009

MARYAM SAFIYYA.

Tengok-tengok dalam surat beranak nama ni yang muncul. Aku ingatkan Maryam Humaira sebab personally aku paling suka Maryam Humaira. Boleh la gedik panggil Baby Maira. Zahra & Maira, kan ke sedap je sebutnya. The day sebelum pon abahnya sebut Maryam Humaira. Tup-tup lain. Reasoning abahnya, dah ramai yang vote nama tu.

Now aku dah pening nak panggil apa sebab dah ada anak sedara panggil Fia.

Anyway, itu ketentuan Tuhan, namanya Maryam Safiyya... nak cakap apa lagi ek?

:-)

Poll sekali lagi.... panggilan manja bagi Maryam Safiyya. Kali ini, tiada jawapan objektif hahaha.

psstt... kalau boleh, tanak Maryam sebab neneknya dah nama Maryam, lepas tu ada sepupu Ahmad nama Maryam jugak. Fia pon tak aci jugak. Haa jenuh ok? But I know ramai yang kreatif2 di luar sana :-)

9 comments:

Anonymous 4:16 pm  

panggil je full Safiyya...baru ada makna gitu...

-pemerhati dr jauh-

Aidura Sofiee 8:21 am  

salam.

klu nak singkat, panggil maria/marya atau fify pun boleh kot.

Anonymous 12:57 pm  

Tini, congrate atas kelahiran baby ko.
Anak aku - Saffiya Humaira. Kami panggil Saffiya or kakak. Dia bahasakan diri dia sendiri pada kami YA.

- Cantik date anak2 ko.. baru tahu abahnya pun kat 999.
Jumie.

Nida 12:57 am  

Selamat Hari Raya. Maaf Zahir n Batin dari K.ida sekeluarga..Pantang kat mana?

Lynn 9:03 pm  

wah betul2 your husband ikut votes eh hehe. but my name of choice jugak tu! :)

I think panggil je dengan Safiyya, tak perlu dipendekkan. Like my niece Mariah - in fact it's just 2 syllables.

Ummu Auni Afif 9:56 am  

i vote safiyya :)
auw, mesti lembut mcm wardina safiyyah, hehe

::ziLla:: 12:32 pm  

tahniah kak tini..
sedapnya nama anak akak...

cek^sou! 8:00 am  

yaya


ekekekeke

ShaFiAti 10:49 am  

kat opis aku ade junior ni nama die safiyya...og panggil 'piya'..ape kate ko panggil die safiyya..dah pendek aku rase..n ada maknanya...:)

  © Free Blogger Templates Skyblue by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP