Nasty Poops.

>> Wednesday, October 07, 2009

Even though Baby Maryam spends most of the day sleeping and has yet to show her real attitude, as of now she has one peculiar habit. She would scream tak hengat dunia while kicking her legs to the air and refusing feed. For babies that age, there are two possible reasons for their cries, one hunger, two dirty diapers. Tak sempat menyempat as if yelling "Hey Mom, I need to change my nappy. Clean my butt NOW!" Her mom would hastily finish up the dirty job in panic mode, and the moment the huggies was securely zapped on, she would croott on the clean diaper, gave us her most heavenly face and back to slumber.

How convenient.

******

OK since Da dah tanya, here's K.Ita tukang urut info:

Contact No.: 0169161536
Coverage Area: KL & PJ
Services: Urut, Tungku & Urut Bersalin, Lulur, Facial
Charges: Urut RM30, Tungku & Urut Bersalin RM50, Lulur RM30, Facial RM30. Kalau ambil dua services (eg. lulur & facial), dapat RM10 discount
Others: Bengkung RM30, Tapel RM20, Set Penjagaan Muka RM30

Rasanya K.Najah ada tanya pasal tapel kan? Well, tapel tu untuk mengempiskan perut ler nyehehehe. Kata K.Ita, seeloknya tapel dibancuh dengan air panas supaya tapel boleh bekerja dengan lebih lama untuk membakar lemak-lemak tepu. Sebelum kita pakai bengkung, kita tenyeh tapel kat perut. Haaa lepas tu rasakan la kepanasan tapel di perut kita selama 8 jam Insya Allah. Kalau rasa panas tu, mungkin tengah berkhidmat untuk negaralah tu kuikuikui. K.Ita cakap lagi, mungkin ada rasa gatal-gatal skit sebab kulit perut sedang mengecut la gitu kekdahnya.

Mana aku tau pasal K.Ita? Nyeh nyeh. The power of google laaa. Dasyat K.Ita nih. Tukang urut pon dah pandai advertise kat Internet. Siap tanya aku, kau baca iklan melayu ke bahasa inggeris? Pergh. Yang kelakarnya tu, aku hampir fedap sebab mostly tukang urut yang aku jumpa kat internet tu cover area hujung2 dunia mcm Kajang, Bangi, Putrajaya, Banting [ampun ye org2 Kajang, Bangi, Putrajaya dan Banting hehe] dan harga pon ala-ala rate spa gitu. Alhamdulillah, final call tu dapat K.Ita yang duduk dekat je dengan rumah aku kuikuikui dan harganya pon boleh diterima akal. Kalau tak dapat K.Ita ni, memang aku dah pasrah tak payah berurut. Tapi mak aku la dok membebel manjang. So aku amek pakej tiga hari dengan K.Ita dan habis la sudah idea mak aku nak membebel :-p

5 comments:

y@tipruzz 7:17 am  

dasat..siap ade lulur dan facial gitu!

Ummu Auni Afif 8:11 am  

best tak?? dia duk mana ek? teringin nak berurut campur buat spa kui kui

aida 8:24 am  

wah wah kak ita, ish harus ku call kot2 dia cover area gombak... wakkaka

tinidewi 10:07 am  

oit yatipruzz... gi spital la sana. sempat lagi tu singgah tenet :-p

ummu auni, best best. dah la k.ita tu banyak celoteh. macam-macam dia cerita. customer dia bukan melayu saja tau! kira ni tukang urut speaking london la nih wahahahaha.

aida, haa ko call la dia. ampang dia cover so maybe gombak boleh la kot dia cover sekali. k.ita tu ronggeng naik moto je. rugged sey mak org ni, anak dara dia dah form five gitu, tapi perutnya slim sajork. jeles sey!

the author 11:47 pm  

oo..tq2. baru tau makna tapel. agaknye kot belah utara ni panggil nama lain kot.
cayalah tukang urut tini speking london sih...
-kaknajah-

  © Free Blogger Templates Skyblue by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP