Inggeris.

>> Monday, June 06, 2011

I just realize that I do not know how to write in English anymore. It feels so weird, and my grammar is all over the place. Plus, I lost my wittiness [dulu ada ke?]

When people emailed me in English, I was like whoa! and errr for few minutes, and replied in Malay. Oh God! Please help me!

I feel like a dumb housewife. This is not good for my self esteem. How will I ever self actualize? Tsk.

11 comments:

Anonymous 8:57 am  

and you sounded good enuff here :P

Ummu Auni 9:20 am  

ceh. dumb housewife? apa pula dumb housewife? intelligent domestic manager :)

Lynn 9:58 am  

i like that name!

ala Kak Tini, buat cam Aida and Aini. sometimes they blog in Malay, sometimes in English. Blog kita kan mmg medium utk improve our writing skills/language :)

asz 10:44 am  

ok jek aku baca..lynn punye suggestion tu bagus..buat one day eng day mcm kat sekolah dulu..

tinidewi 11:07 am  

anon: kalau tulis mcm ni, bolehlah. tapi, kalau nak tulis gaya konon-konon intelligent/akademik, tak jadi. tsk tsk.

ummu auni: ai ol skool. masih suka mengaku housewife hik3x.

lynn: itulah tu. cuma, skrg terkebil2 jugalah nak write in english.

asz: tulis simple mcm ni bolehlah :-)

aida 5:51 pm  

Tak pun kau blog je pasal konsert & artis like lynn, confirm english power! Hehe

y@tipruzz 9:22 pm  

intelligent domestic manager haha i loike..klas gitu!!!

Lynn 10:12 pm  

Aida, oi! hahaha! nak buat camna, itu life aku, for now. hehe

kak Tini, I also mana la tulis ilmiah/akademik sangat. just nak tulis what's on my mind or share stories je. jadilah kan.

MQ 2:32 am  

self-actualize? mcm princess diaries pulak..at times bila dah selalu tulis in one language bila nak switch to another one, mmg jadi tunggang langgang..where got dumb housewife? degree MMU tu tak de nilai ke..haha..

ahmadini 10:24 am  

ok la tu tawadhu' sket :P

Mynie 6:10 pm  

sokong. tulislah blog dalam english sekali-sekala :) tak payah tulis benda-benda ilmiah/teknikal, pasal family pun apa salahnya :)

  © Free Blogger Templates Skyblue by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP